ILCE-7RM5:

Η πρόσφατα ανεπτυγμένη μονάδα επεξεργασίας τεχνητής νοημοσύνης 


Η πρόσφατα ανεπτυγμένη μονάδα επεξεργασίας τεχνητής νοημοσύνης 


Η επεξεργασία τεχνητής νοημοσύνης τελευταίας τεχνολογίας με βαθιά μηχανική εκμάθηση χρησιμοποιεί λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τις ανθρώπινες μορφές και στάσεις, για να βελτιώσει σημαντικά την ακρίβεια αναγνώρισης θέματος της κάμερας και να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητες ανάλυσης που διαθέτει. Η αναγνώριση θέματος τεχνητής νοημοσύνης έχει επεκταθεί, ώστε να καλύπτει έναν αριθμό νέων τύπων θεμάτων, συμπεριλαμβανομένων των οχημάτων και των εντόμων.


Ένα νέο επίπεδο ανάλυσης

Ένα νέο επίπεδο ανάλυσης


Η νέα γενιά της σειράς α7R συνεχίζει την προσπάθειά επίτευξης υψηλής ανάλυσης εικόνας, παρέχοντας την υψηλότερη ανάλυση σε χαμηλή ευαισθησία στη σειρά αυτή μέχρι στιγμής. Ο αισθητήρας εικόνας 35 mm Exmor R™ CMOS full-frame με οπίσθιο φωτισμό με 61,0 εκατομμύρια pixel και το πιο σύγχρονο σύστημα επεξεργασίας εικόνας BIONZ XR™ χρησιμοποιούνται στον μέγιστο δυνατό βαθμό, προσφέροντας απίστευτη ανάλυση και θέματα με πλούσιες μικρές λεπτομέρειες.

Προηγμένη οπτική σταθεροποίηση εικόνας 5 αξόνων

Προηγμένη οπτική σταθεροποίηση εικόνας 5 αξόνων 

[1] Εκτροπή  [2] Περιστροφή  [3] Πρόνευση

Ολόκληρο το σύστημα σταθεροποίησης εικόνας έχει αναβαθμιστεί συνδυάζοντας μια μονάδα σταθεροποίησης εικόνας υψηλής ακρίβειας, προηγμένους γυροσκοπικούς αισθητήρες και βελτιστοποιημένους αλγόριθμους σταθεροποίησης εικόνας. Έχει εντοπιστεί και διορθωθεί η αστάθεια της φωτογραφικής μηχανής μέσω της μονάδας σταθεροποίησης εικόνας, ενώ επεκτάθηκε σημαντικά το εύρος των συνθηκών λήψης στις οποίες μπορεί να επιτευχθεί αξιόπιστη σταθεροποίηση. Μόνο το σώμα παρέχει σταθεροποίηση 8 βημάτων για την πρώτη φορά στη σειρά α. 


Η λειτουργία πολλαπλών λήψεων με μετατόπιση pixel ανταποκρίνεται σε μεταβαλλόμενες συνθήκες 

Η λειτουργία πολλαπλών λήψεων με μετατόπιση pixel ανταποκρίνεται σε μεταβαλλόμενες συνθήκες 


Η λειτουργία πολλαπλών λήψεων με μετατόπιση pixel αξιοποιεί την ακρίβεια του συστήματος ελέγχου του ενσωματωμένου συστήματος σταθεροποίησης εικόνας, καταγράφοντας έως και 16 λήψεις μετατόπισης pixel, για ετεροχρονισμένη σύνθεση σε υπολογιστή, ώστε να επιτευχθεί εξαιρετική ανάλυση σε μία μόνο εικόνα. Χρησιμοποιώντας την πιο πρόσφατη έκδοση λογισμικού του Imaging Edge Desktop™, εντοπίζονται και διορθώνονται αυτόματα μικρές κινήσεις σε επίπεδο pixel.


Επιλέξιμο μέγεθος και ποιότητα εικόνας RAW

Επιλέξιμο μέγεθος και ποιότητα εικόνας RAW 


Η συμπίεση εικόνας RAW χωρίς προσφέρει εικόνες υψηλότερης ποιότητας για λήψη σε συνεχείς ριπές, με επιλογή μεταξύ τριών μεγεθών εικόνων συμπίεσης χωρίς απώλειες. Τα μεγέθη M και S έχουν τον ίδιο αριθμό pixel (26M/15M) είτε πρόκειται για λήψη full-frame είτε για τη λειτουργία APS-C, καθιστώντας δυνατή την απρόσκοπτη εναλλαγή μεταξύ των γωνιών θέασης full-frame και APS-C στην ίδια σκηνή, διατηρώντας ταυτόχρονα την ίδια ανάλυση εικόνας. 


Ακριβής και ευέλικτος έλεγχος εξωτερικού φλας 


Ακριβής και ευέλικτος έλεγχος εξωτερικού φλας 

Κατά τη χρήση μιας συμβατής μονάδας εξωτερικού φλας Sony με τη λειτουργία ισορροπίας λευκού της κάμερας, η ισορροπία λευκού προσαρμόζεται εξασφαλίζοντας φυσικούς τόνους επιδερμίδας με βάση την ισορροπία μεταξύ του φωτός του φλας και του περιβάλλοντος. Ο έλεγχος φλας λειτουργεί και κατά την ανίχνευση προσώπου προσφέροντας το βέλτιστο επίπεδο φλας για το θέμα. 


Αυτόματη εστίαση με αναγνώριση σε πραγματικό χρόνο για ανθρώπους

Αυτόματη εστίαση με αναγνώριση σε πραγματικό χρόνο για ανθρώπους


Με την πρωτοποριακή μονάδα επεξεργασίας τεχνητής νοημοσύνης, το α7R V μπορεί να χρησιμοποιήσει αναγνώριση πραγματικού χρόνου με αυτόματη εστίαση, για να αναγνωρίζει με ακρίβεια κινήσεις ανθρώπων, παρέχοντας περίπου κατά 60% βελτιωμένη αναγνώριση ανθρώπινων ματιών σε σύγκριση με το α7R IV. Η τεχνολογία εκτίμησης ανθρώπινης στάσης χρησιμοποιεί ανθρώπινες μορφές και στάσεις, μέσω της διαδικασίας μάθησης, αναγνωρίζοντας όχι μόνο τα μάτια αλλά και τη θέση του σώματος και του κεφαλιού με μεγάλη ακρίβεια, καθιστώντας δυνατή την ασφάλιση και παρακολούθηση ενός θέματος που κοιτάζει μακριά από την κάμερα ή φοράει μάσκα.


Γρηγορότερο και πιο ακριβές σύστημα αυτόματης εστίασης

Γρηγορότερο και πιο ακριβές σύστημα αυτόματης εστίασης 


Η τεράστια ισχύς επεξεργασίας του νέου συστήματος BIONZ XR και οι ενημερωμένοι αλγόριθμοι επιτυγχάνουν σημαντικά βελτιωμένες επιδόσεις αυτόματης εστίασης, αξιοποιώντας τον τεράστιο όγκο δεδομένων που παράγει ο αισθητήρας εικόνας και το σύστημα αυτόματης εστίασης ευρείας περιοχής και υψηλής πυκνότητας. Έως 693 σημεία εντοπισμού φάσης, που καλύπτουν περίπου το 79% της περιοχής της εικόνας. Η διευρυμένη περιοχή αυτόματης εστίασης επιτρέπει, επίσης, μεγαλύτερη ελευθερία πλαισίωσης, για παράδειγμα κατά τη λήψη πορτραίτων με κατακόρυφο προσανατολισμό. Μεγάλη ακρίβεια αυτόματης εστίασης επιτυγχάνεται σε επίπεδα φωτισμού τόσο χαμηλά όσο το EV -4.0 στη λειτουργία AF-S (ισοδύναμη με ISO 100, φακοί F2.0). 

Αυτόματη εστίαση με αναγνώριση σε πραγματικό χρόνο για μεγαλύτερο εύρος θεμάτων

Αυτόματη εστίαση με αναγνώριση σε πραγματικό χρόνο για μεγαλύτερο εύρος θεμάτων

Εκτός από ανθρώπους, ζώα και πουλιά, η κάμερα μπορεί πλέον να αναγνωρίζει έντομα, αυτοκίνητα, τρένα και αεροπλάνα, προσφέροντας από μεγαλύτερη ευελιξία και αξιοπιστία κατά τη λήψη τόσο στατικών φωτογραφιών όσο και ταινιών. Αναγνωρίζονται ακόμα περισσότεροι τύποι πουλιών, ενώ η αναγνώριση ζώων έχει επεκταθεί, ώστε να καλύπτει ζώα που βόσκουν και μικρά ζώα εκτός από σκύλους, γάτες και παρόμοια ζώα, με έως και 40 % μεγαλύτερη ακρίβεια.


Συνεχής λήψη

Συνεχής λήψη 


Με το μηχανικό κλείστρο επιτυγχάνεται ακόμα και η υψηλή ανάλυση του α7R V, σε συνεχή λήψη σε έως 10 fps με παρακολούθηση αυτόματης εστίασης/έκθεσης. Το επίπεδο αξιοπιστίας της ταχύτητας και της παρακολούθησης διευκολύνει την αποτύπωση των πιο φωτογενών στιγμών και εκφράσεων με κινούμενα θέματα. Υπάρχει δυνατότητα συνεχούς λήψης έως και 583 εικόνων σε συμπιεσμένο RAW σε 10 fps. 


Full-time DMF

Full-time DMF


Κατά τη λήψη φωτογραφιών με αυτόματη εστίαση AF-C ή AF-S, ο δακτύλιος εστίασης του φακού έχει τη δυνατότητα περιστροφής για εναλλαγή στη λειτουργία μη αυτόματης εστίασης ανά πάσα στιγμή. Αυτό διευκολύνει την επιστροφή της εστίασης στο αρχικό θέμα, εάν η αυτόματη εστίαση μεταφερθεί σε ένα διαφορετικό θέμα, για παράδειγμα με απλή περιστροφή του δακτυλίου εστίασης. 


Οριοθέτηση έκθεσης (bracketing) εστίασης


Οριοθέτηση έκθεσης (bracketing) εστίασης


Το α7R V θα κάνει αυτόματη λήψη έως και 299 εικόνων με διαδοχικά μετατοπιζόμενα σημεία εστίασης, χρησιμοποιώντας τα διαστήματα και την ακολουθία που καθορίζετε εσείς. Στη συνέχεια, μπορεί να γίνει επιλογή της καλύτερης εικόνας από την ακολουθία ή συνδυασμός των εικόνων οριοθετημένης εστίασης μέσω μιας εφαρμογής υπολογιστή, για τη δημιουργία σύνθετων εικόνων εστίασης με βαθύ σύνθετο βάθος πεδίου, που αξιοποιεί την υψηλή ανάλυση της κάμερας.


Πλήρης ανάγνωση pixel για ταινίες 8Κ με απίστευτη ανάλυση

Πλήρης ανάγνωση pixel για ταινίες 8Κ με απίστευτη ανάλυση


Το φορμά XAVC HS δίνει τη δυνατότητα ενσωματωμένης εγγραφής ταινιών υψηλής ανάλυσης 8K 24p (25p) με αποδοτική συμπίεση HEVC/H.265, αναδεικνύοντας τα καλύτερα χαρακτηριστικά των φακών Sony και αξιοποιώντας πλήρως τη δυνητική ανάλυση που προσφέρει η ανάγνωση αισθητήρα και η πλήρης ανάγνωση pixel. Ακόμη και οι μικρές λεπτομέρειες του θέματος αποτυπώνονται πιστά. Η δυνατότητα αναπροσαρμογής λήψεων με 8Κ στο στάδιο του post-production για παράδοση με 4K προσφέρει, επίσης, ανεκτίμητη ευελιξία επεξεργασίας.


Εξαιρετική εγγραφή βίντεο 4K

Εξαιρετική εγγραφή βίντεο 4K

Τα φορμά full-frame και super 35 mm μπορούν να επιλεγούν για εγγραφή βίντεο με 4K, όπως μπορεί να γίνει εγγραφή με 4K 60p (50p). Η πλήρης ανάγνωση pixel στη λειτουργία super 35 mm, χωρίς την ανάγκη για ομαδοποίηση pixel, καθιστά δυνατή την υπερδειγματοληψία 2,6x για ταινίες 4K. Τα φορμά XAVC S-I (All-Intra) ή XAVC HS υποστηρίζονται, όπως και η δειγματοληψία χρώματος 10 bit 4:2:2.


Έξοδος RAW 16 bit για αυξημένη ευελιξία επεξεργασίας

Έξοδος RAW 16 bit για αυξημένη ευελιξία επεξεργασίας 


Ανταποκρινόμενο στην αυξανόμενη ζήτηση για δυνατότητα εγγραφής RAW, το α7R V προσφέρει έξοδο RAW 16 bit σε μια εξωτερική συσκευή εγγραφής μέσω ενός καλωδίου HDMI. Η έξοδος full-frame 3848 x 2168 (αναλογία εικόνας 16:9) διατίθεται με δυνατότητα επιλογής ρυθμών καρέ. Επίσης, περιλαμβάνεται η δυνατότητα εξόδου σε RAW μέσω HDMI, κατά την εγγραφή σε XAVC HS 4K, XAVC S 4K ή XAVC S-I 4K σε εσωτερική κάρτα μέσων. Διατίθεται και εγγραφή μέσω proxy. 


Real-time Tracking για ταινίες

Real-time Tracking για ταινίες 


Χάρη στις ουσιαστικές βελτιώσεις σχετικά με την αναγνώριση θέματος, η κάμερα μπορεί να προσφέρει ακόμα πιο αξιόπιστο Real-time Tracking, παρακολουθώντας συγκεκριμένα θέματα με ακριβή εστίαση, συμπεριλαμβανομένης της εστίασης στα μάτια του θέματος. Η αναγνώριση θέματος είναι πλέον ενεργοποιημένη για λήψεις ταινίας, καθώς και φωτογραφίες στατικής εικόνας, για γρήγορη και σταθερή εστίαση κατά τη λήψη. Ακόμα και όταν η αναγνώριση θέματος είναι στο OFF (ΑΝΕΝΕΡΓΟ), η λειτουργία αφής επιτρέπει τον εντοπισμό και την παρακολούθηση με βάση το χρώμα, το μοτίβο (φωτεινότητα) και την απόσταση (βάθος). 


Καμπύλη γάμμα S-Log3 με 14+ λήψεις πλάτους

Καμπύλη γάμμα S-Log3 με 14+ λήψεις πλάτους


Η καμπύλη γάμμα S-Log3 τονίζει τα χαρακτηριστικά διαβάθμισης από τις σκιές μέχρι τα γκρίζα μεσαίων συχνοτήτων (γκρι 18 %), επιτυγχάνοντας έως και 14+ λήψεις πλάτους. Παρέχονται τρεις ρυθμίσεις γκάμας χρωμάτων: S-Gamut, S-Gamut3, and S-Gamut3.Cine. Αυτές οι προηγμένες ρυθμίσεις διευκολύνουν την αντιστοίχιση των λήψεων σε α7R V με λήψεις με ψηφιακές κινηματογραφικές κάμερες VENICE και VENICE 2 ή με κάμερες σειράς FX εξοπλισμένες με ρυθμίσεις καμπύλης γάμμα S-Log3, για ομαλή και αποτελεσματική επεξεργασία.

Σταθεροποίηση εικόνας Active Mode για χειροκίνητη λήψη βίντεο

Σταθεροποίηση εικόνας Active Mode για χειροκίνητη λήψη βίντεο 


Το Active Mode παρέχει ισχυρή σταθεροποίηση εικόνας για χειροκίνητη λήψη βίντεο. Σε αντίθεση με την ενσωματωμένη σταθεροποίηση, συμβατοί φακοί με ενσωματωμένη σταθεροποίηση εικόνας συντονίζονται με το σώμα της φωτογραφικής μηχανής και προσφέρουν εξαιρετικά αποτελεσματικό έλεγχο, επιτρέποντας ακόμα και λήψης με χειροκίνητο τηλεφακό.


Σχεδιασμένος για ομαλή παραγωγή ταινιών


Σχεδιασμένος για ομαλή παραγωγή ταινιών


Ο χάρτης εστίασης καθιστά ευκολότερη την απεικόνιση του βάθους πεδίου κατά τη λήψη ταινιών. Επιπλέον, ένα έντονο, ευδιάκριτο κόκκινο πλαίσιο εμφανίζεται στην οθόνη όταν η εγγραφή βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι δείκτες λήψης μπορούν να προστεθούν σε καταγεγραμμένα κλιπ βίντεο εντός μηχανής για τον εντοπισμό συγκεκριμένων σκηνών.


Μοναδική οθόνη LCD 4 αξόνων για αυξημένη ευελιξία λήψης

Μοναδική οθόνη LCD 4 αξόνων για αυξημένη ευελιξία λήψης 


Η πρόσφατα ανεπτυγμένη οθόνη πολλαπλών γωνιών 4 αξόνων της Sony συνδυάζει τη χρησιμότητα μιας συμβατικής ανακλινόμενης οθόνης με την ευελιξία πολλαπλών γωνιών πλάγιου ανοίγματος. Επιτρέπει μεγαλύτερη ευελιξία κατά τη λήψη προσφέροντας απεριόριστη προσαρμογή της γωνίας τόσο σε οριζόντιο όσο και σε κάθετο προσανατολισμό. 


Λειτουργίες αφής κατά τη λήψη ή κατά την αναπαραγωγή

Λειτουργίες αφής κατά τη λήψη ή κατά την αναπαραγωγή 


Οι λειτουργίες εστίασης αφής, η παρακολούθησης αφής και το κλείστρου αφής μπορούν να ενεργοποιηθούν ή να απενεργοποιηθούν άμεσα αγγίζοντας ένα εικονίδιο στην οθόνη λήψης. Κατά την αναπαραγωγή, μπορεί να γίνει επιλογή των εικόνων μέσω αφής και οι χειρονομίες pinch-out/pinch-in μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μεγέθυνση ή σμίκρυνση της επιλεγμένης εικόνας. Η ευαισθησία αφής μπορεί να προσαρμοστεί για βέλτιστη απόκριση του ελέγχου.


Γρήγορο Wi-Fi για σύνδεση με υπολογιστή, μεταφορές μέσω FTP και smartphone

Γρήγορο Wi-Fi για σύνδεση με υπολογιστή, μεταφορές μέσω FTP και smartphone 


 Το ενσωματωμένο Wi-Fi (IEEE 802.11a/b/g/n/ac) επιτρέπει την επικοινωνία σε ζώνες 2,4 GHz και 5 GHz. Το 802.11ac προσφέρει υποστήριξη 2x2 MIMO για γρήγορη και σταθερή μεταφορά δεδομένων και αξιόπιστη επικοινωνία. 

Λήψη με PC Remote μέσω ασύρματου τοπικού δικτύου (Wi-Fi)

Λήψη με PC Remote μέσω ασύρματου τοπικού δικτύου (Wi-Fi) 


Η κάμερα μπορεί να συνδεθεί με έναν υπολογιστή μέσω Wi-Fi για ασύρματη λήψη με PC Remote (συνδεδεμένο), χρησιμοποιώντας τη λειτουργία "Remote" της πιο πρόσφατης εφαρμογής Imaging Edge Desktop της Sony, προσφέροντας στον χρήστη μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων σε μια τοποθεσία ή στο στούντιο. Οι ζώνες Wi-Fi 2,4 GHz ή 5 GHz μπορούν να επιλεγούν ανάλογα με τις ανάγκες. Σε αντίθεση με την ασύρματη σύνδεση της κάμερας απευθείας με τον υπολογιστή, η δυνατότητα σύνδεσης μέσω ενός ασύρματου σημείου πρόσβασης προσθέτει την ευελιξία που απαιτείται για την εργασία σε μια ποικιλία περιβαλλόντων δικτύου. 

Αποτελεσματική διάχυση θερμότητας για παρατεταμένους χρόνους εγγραφής

Αποτελεσματική διάχυση θερμότητας για παρατεταμένους χρόνους εγγραφής 


Η θερμότητα που δημιουργείται από τον αισθητήρα εικόνας, τον επεξεργαστή εικόνας και τη μονάδα επεξεργασίας τεχνητής νοημοσύνης διαχέεται αποτελεσματικά για να αποφευχθεί η υπερθέρμανση. Ένα στοιχείο είναι το υλικό γραφίτη που είναι διαμορφωμένο σε ένα μοναδικό σχήμα Σ (σίγμα) και ενσωματωμένο στη μονάδα σταθεροποίησης εικόνας. Η δομή αυτή επιτρέπει στον αισθητήρα εικόνας, μια βασική πηγή εκπομπής θερμότητας μέσα στο σώμα, να κινείται ελεύθερα κατά τη σταθεροποίηση, ενώ η θερμότητα διαχέεται αποτελεσματικά, επιτυγχάνοντας πέντε φορές πιο αποτελεσματική διάχυση της θερμότητας.


Περίβλημα από κράμα μαγνησίου, αξιόπιστο μηχανικό κλείστρο

Περίβλημα από κράμα μαγνησίου, αξιόπιστο μηχανικό κλείστρο


Το ελαφρύ, υψηλής σκληρότητας κράμα μαγνησίου που χρησιμοποιείται στο πάνω κάλυμμα, στο εμπρός κάλυμμα και στο πίσω κάλυμμα έχει ανθεκτική κατασκευή που διατηρεί την ομαλή λειτουργία της κάμερας σε απαιτητικά περιβάλλοντα εργασίας. Η μονάδα κλείστρου με μηχανισμό ταχείας απόκρισης ελαχιστοποιεί τις μηχανικές δονήσεις του κλείστρου, οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν θόλωση, ενώ επιτρέπει τη συνεχή λήψη υψηλής ταχύτητας έως 10 fps. Το κλείστρο είναι αθόρυβο και έχει δοκιμαστεί για ανθεκτικότητα σε πάνω από 500.000 κύκλους κλείστρου.


Το Viewfinder QXGA με την υψηλότερη ανάλυση στην κατηγορία του

Το Viewfinder QXGA με την υψηλότερη ανάλυση στην κατηγορία του 


Το ηλεκτρονικό εικονοσκόπιο OLED 9,44 εκατομ. κουκκίδων παρέχει την υψηλότερη ανάλυση, περίπου 1,6 φορές την ανάλυση του προηγούμενου viewfinder UXGA Tru-Finder™. Διαθέτει επίσης σημαντικά βελτιωμένη οπτική και μηχανική σχεδίαση, επιτυγχάνοντας παγκόσμιο ρεκόρ μεγέθυνσης viewfinder 0,90x, και διαγώνιο οπτικό πεδίο 41° (περίπου 43° για ολόκληρη την περιοχή οθόνης). Δύο υποδοχές μέσων συμβατές με CFexpress Type A

Δύο υποδοχές μέσων συμβατές με CFexpress Type A


Το α7R V διαθέτει δύο υποδοχές πολυμέσων που υποστηρίζουν κάρτες μνήμης CFexpress Type A, καθώς και UHS-I και UHS-II SDXC/SDHC, για μεγάλη χωρητικότητα και υψηλές ταχύτητες ανάγνωσης/εγγραφής. Υπάρχει η δυνατότητα ταυτόχρονης καταγραφής των δεδομένων και στις δύο υποδοχές για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ή η δυνατότητα επιλογής από τον χρήστη για τον διαχωρισμό φωτογραφιών/ταινιών ή φορμά JPEG (HEIF)/RAW. Υπάρχει, επίσης, η διαδοχική λειτουργία στην οποία η στατική εικόνα ή η εγγραφή βίντεο μεταφέρεται αυτόματα στη δεύτερη κάρτα πολυμέσων.


Το USB PD (Παροχή ισχύος) υποστηρίζει την ταχεία φόρτιση

Το USB PD (Παροχή ισχύος) υποστηρίζει την ταχεία φόρτιση


Το α7R V υποστηρίζει το USB PD (Παροχή ισχύος), επιτρέποντας την παροχή μεγαλύτερης ισχύος από εξωτερική πηγή. Ένας φορτιστής USB ή μια φορητή μπαταρία που υποστηρίζει το USB PD μπορεί να συνδεθεί στη θύρα USB Type-C®, παρέχοντας ισχύ ή φορτίζοντας την εσωτερική μπαταρία με τρεις έως τέσσερις φορές μεγαλύτερο ρυθμό σε σχέση με ποσοστό του προηγούμενου μοντέλου. 


Ανακυκλώσιμα υλικά

Ανακυκλωμένα υλικά 


Η Sony εργάζεται για τη χρήση μην πλαστικών υλικών συσκευασίας, μη υφασμένων υφασμάτων φυτικής προέλευσης, καθώς και ανακυκλώσιμων υλικών. Όσον αφορά την ίδια τη φωτογραφική μηχανή, δεν έχουν χρησιμοποιηθεί καθόλου μη ανακυκλώσιμα υλικά στο SORPLAS™, το οποίο είναι επανειλημμένα ανακυκλώσιμο, ανθεκτικό και υψηλής ποιότητας. Χρησιμοποιούνται ανακυκλώσιμα πλαστικά όσο το δυνατόν περισσότερο, μειώνοντας το αντίκτυπο στο περιβάλλον χωρίς καμία έκπτωση στην απόδοση και τη λειτουργικότητα. 

Φακός

Τοποθέτηση φακού

E-mount


Αισθητήρας Απεικόνισης

Αναλογία πλευρών οθόνης

3:2


Αριθμός pixel (ενεργά)

Περίπου 61,0 megapixel


Αριθμός pixel (συνολικά)

Περίπου 62,5 megapixel


Τύπος αισθητήρα

35 mm full frame (35,7 x 23,8 mm), Αισθητήρας Exmor R® CMOS


Σύστημα προστασίας από τη σκόνη

Ναι (Επίστρωση προστασίας φόρτισης στο οπτικό φίλτρο και μηχανισμός υπέρηχων δονήσεων)


Εγγραφή (Φωτογραφίες)

Φορμά εγγραφής

JPEG (DCF Έκδ. 2.0, Exif έκδ. 2.32, MPF Baseline), HEIF (συμμόρφωση με MPEG-A MIAF), RAW (συμμόρφωση με το φορμά Sony ARW 4.0)


Μέγεθος εικόνας (σε pixel) [3:2]

35 mm full frame L: 9504 x 6336 (60 εκατομ.), M: 6240 x 4160 (26 εκατομ.), S: 4752 x 3168 (15 εκατομ.) APS-C L: 6240 x 4160 (26 εκατομ.), S: 4752 x 3168 (15 εκατομ.)


ΜΕΓΕΘ. ΕΙΚ. (PIXEL) [4:3] 

35 mm full frame L: 8448 x 6336 (54 εκατομ.), M: 5552 x 4160 (23 εκατομ.), S: 4224 x 3168 (13 εκατομ.) APS-C L: 5552 x 4160 (23 εκατομ.), S: 4224 x 3168 (13 εκατομ.)


Μέγεθος εικόνας (σε pixel) [16:9]

35 mm full frame L: 9504 x 5344 (51 εκατομ.), M: 6240 x 3512 (22 εκατομ.), S: 4752 x 2672 (13 εκατομ.) APS-C L: 6240 x 3512 (22 εκατομ.), S: 4752 x 2672 (13 εκατομ.)


ΜΕΓΕΘΟΣ ΕΙΚΟΝΑΣ (PIXEL) [1:1] 

35 mm full frame L: 6336 x 6336 (40 εκατομ.), M: 4160 x 4160 (17 εκατομ.), S: 3168 x 3168 (10 εκατομ.) APS-C M: 4160 x 4160 (17 εκατομ.), S: 3168 x 3168 (10 εκατομ.)


Λειτουργίες ποιότητας εικόνας

RAW (Συμπιεσμένο / Συμπιεσμένο χωρίς απώλειες (L / M /S) / Ασυμπίεστο), JPEG (Extra fine / Fine / Standard / Light), HEIF (4:2:0 / 4:2:2) (Extra fine / Fine / Standard / Light), RAW & JPEG, RAW & HEIF


Εφέ εικόνας

-


Δημιουργικό στυλ

-


Προφίλ εικόνας

Ναι (Απενεργοποίηση / PP1-PP11), Παράμετροι: Επίπεδο μαύρου, Γάμμα (Ταινία, Στατική εικόνα, S-Cinetone, Cine1-4, ITU709, ITU709 [800%], S-Log2, S-Log3, HLG, HLG1-3), Γάμμα μαύρου, Knee, Λειτουργία χρώματος, Κορεσμός, Φάση χρωμάτων, Βάθος χρωμάτων, Λεπτομέρεια, Αντίγραφο, Επαναφορά


ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΥΦΟΣ

ST, PT, NT, VV, VV2, FL, IN, SH, BW, SE, Custom Look (1-6)


Λειτουργίες δυναμικού εύρους

Ανενεργό, Λειτουργία βελτιστοποίησης δυναμικού εύρους


Χώρος χρωμάτων

Πρότυπο sRGB (με εύρος sYCC), πρότυπο Adobe RGB και εγγραφή Πρότυπο ITU-R BT.2100 (εύρος BT.2020).


14bit RAW

Ναι


Εγγραφή (Βίντεο)

Φορμά εγγραφής

XAVC S, XAVC HS


Συμπίεσης βίντεο

XAVC S: MPEG-4 AVC/H.264, XAVC HS: MPEG-H HEVC/H.265


Φορμά εγγραφής ήχου

LPCM 2 καν.(48 kHz 16 bit), LPCM 2 καν.(48 kHz 24 bit), LPCM 4 καν.(48 kHz 24 bit), MPEG-4 AAC-LC 2 καν.


Χώρος χρωμάτων

Εγγραφή Συμβατό με το πρότυπο ITU-R BT.2100 (εύρος BT.2020)


Εφέ εικόνας

-


Δημιουργικό στυλ

-


ΕΦΕ ΑΠΑΛΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

Ναι


Προφίλ εικόνας

Ναι (Απενεργοποίηση / PP1-PP11), Παράμετροι: Επίπεδο μαύρου, Γάμμα (Ταινία, Στατική εικόνα, S-Cinetone, Cine1-4, ITU709, ITU709 [800%], S-Log2, S-Log3, HLG, HLG1-3), Γάμμα μαύρου, Knee, Λειτουργία χρώματος, Κορεσμός, Φάση χρωμάτων, Βάθος χρωμάτων, Λεπτομέρεια, Αντίγραφο, Επαναφορά


ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΥΦΟΣ

ST, PT, NT, VV, VV2, FL, IN, SH, BW, SE, Custom Look (1-6)


MOVIE RECORDING SYSTEM (XAVC HS 8K)

7680 x 4320 (4:2:0, 10 bit, NTSC) (Περίπου): 24p (400 Mbps / 200 Mbps), 7680 x 4320 (4:2:0, 10bit, PAL) (περίπου): 25p (400 Mbps / 200 Mbps)]


ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ (XAVC HS 4K)

3840 x 2160 (4:2:0, 10 bit, NTSC) (Περίπου): 60p (150 Mbps / 75 Mbps / 45 Mbps), 24p (100 Mbps / 50 Mbps / 30 Mbps), 3840 x 2160 (4:2:0, 10bit, PAL) (Περίπου): 50p (150 Mbps / 75 Mbps / 45 Mbps), 3840 x 2160 (4:2:2, 10bit, NTSC) (Περίπου): 60p (200 Mbps / 100 Mbps), 24p (100 Mbps / 50 Mbps), 3840 x 2160 (4:2:2, 10bit, PAL) (Περίπου)): 50p (200 Mbps / 100 Mbps)


ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ (XAVC S 4K)

3840 x 2160 (4:2:0, 8 bit, NTSC) (Περίπου): 60p (150 Mbps), 30p (100 Mbps / 60 Mbps), 24p (100 Mbps / 60 Mbps), 3840 x 2160 (4:2:0, 8bit, PAL) (Περίπου): 50p (150 Mbps), 25p (100 Mbps / 60 Mbps),3840 x 2160 (4:2:2, 10bit, NTSC) (Περίπου): 60p (200 Mbps), 30p (140 Mbps), 24p (100 Mbps), 3840 x 2160 (4:2:2, 10bit, PAL) (Περίπου): 50p (200 Mbps), 25p (140 Mbps)


ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ (XAVC S HD)

1920 x 1080 (4:2:0, 8 bit, NTSC) (Περίπου): 120p (100 Mbps / 60 Mbps), 60p (50 Mbps / 25 Mbps), 30p (50 Mbps / 16 Mbps), 24p (50 Mbps),1920 x 1080 (4:2:0, 8bit, PAL) (Περίπου): 100p (100 Mbps / 60 Mbps), 50p (50 Mbps / 25 Mbps), 25p (50 Mbps / 16 Mbps),1920 x 1080 (4:2:2, 10bit, NTSC) (Περίπου): 60p (50 Mbps), 30p (50 Mbps), 24p (50 Mbps),1920 x 1080 (4:2:2, 10bit, PAL) (περίπου):50p (50 Mbps), 25p (50 Mbps)


ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ (XAVC S-I 4K)

3840 x 2160 (4:2:2, 10 bit, NTSC) (Περίπου): 60p (600 Mbps), 30p (300 Mbps), 24p (240 Mbps), 3840 x 2160 (4:2:2, 10bit, PAL) (Περίπου): 50p (500 Mbps), 25p (250 Mbps)


ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ (XAVC S-I HD)

1920 x 1080 (4:2:2, 10 bit, NTSC) (Περίπου): 60p (222 Mbps), 30p (111 Mbps), 24p (89 Mbps),1920 x 1080 (4:2:2, 10bit, PAL) (Περίπου): 50p (185 Mbps), 25p (93 Mbps)


ΑΡΓΗ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΙΝΗΣΗ (ΡΥΘΜΟΣ ΚΑΡΕ ΛΗΨΗΣ) 

Λειτουργία NTSC: 1fps,2fps,4fps,8fps,15fps,30fps,60fps,120fps, λειτουργία PAL: 1fps,2fps,3fps,6fps,12fps,25fps,50fps,100fps


Λειτουργίες ταινίας

Ένδειξη στάθμης ήχου, Επίπεδο εγγραφής ήχου, Επιλογέας PAL/NTSC, Εγγραφή proxy [1280 x 720 (Περίπου 6 Mbps), 1920 x 1080 (Περίπου 9 Mbps), 1920 x 1080 (Περίπου 16 Mbps)], TC/UB, Αυτόματο αργό κλείστρο, Υποβοήθηση εμφάνισης Assist, Έξοδος RAW (HDMI)


Σύνδεση USB με Συνεχόμενη Ροή Δεδομένων


ΦΟΡΜΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΒΙΝΤΕΟ

MJPEG, YUV420


ΑΝΑΛΥΣΗ ΒΙΝΤΕΟ

3840 x 2160 (15p / 12.5p) / 1920 x 1080 (60p / 50p / 30p / 25p) / 1280 x 720 (30p / 25p)


ΦΟΡΜΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΗΧΟΥ

LPCM 2 καναλιών (16 bit 48 kHz)


ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΓΓΡΑΦΗ

Ναι


Σύστημα Εγγραφής

Σύνδεσμος πληροφοριών τοποθεσίας από smartphone

Ναι


Μέσα

Κάρτα μνήμης SD, κάρτα μνήμης SDHC (συμβατότητα με UHS-I/ΙΙ), κάρτα μνήμης SDXC (συμβατότητα με UHS-I/ΙΙ), κάρτα μνήμης CFexpress Type A


Υποδοχή κάρτας μνήμης

ΥΠΟΔΟΧΗ 1: Υποδοχή για κάρτα μνήμης SD (συμβατή με UHS-I/II) / Κάρτα CFexpress Type A, ΥΠΟΔΟΧΗ 2: Υποδοχή για κάρτα μνήμης SD (συμβατή με UHS-I/II) / Κάρτα CFexpress Type A


Λειτουργία εγγραφής σε 2 κάρτες μνήμης

Ταυτόχρονη εγγραφή, Ταξινόμηση, Αυτόματη εναλλαγή μέσων, ΑντιγραφήΜείωση θορύβου

Μείωση θορύβου παρατεταμένης έκθεσης: Ενεργό/ανενεργό, διαθέσιμο για ταχύτητες κλείστρου μεγαλύτερες από 1 δευτ., μείωση θορύβου υψηλού ISO: Κανονικό / Χαμηλό / Ανενεργό


Ισορροπία Λευκού

Λειτουργίες ισορροπίας λευκού

Αυτόματο / Φως ημέρας / Σκιά / Συννεφιά / Λάμπα πυρακτώσεως / Λάμπα φθορισμού / Φλας / Υποβρύχια / Θερμοκρασία χρώματος (2500 έως 9900 K) & φίλτρο χρώματος / Προσαρμοσμένη


ΚΛΕΙΔΩΜΑ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ ΛΕΥΚΟΥ ΚΛΕΙΣΤΡΟΥ 

Ναι (Κλείστρο πατημένο μέχρι τη μέση / Συνεχής λήψη / Ανενεργό)


Εστίαση

Τύπος εστίασης

Γρήγορη υβριδική αυτόματη εστίαση (Αυτόματη εστίαση με εντοπισμό φάσης / Αυτόματη εστίαση με εντοπισμό αντίθεσης)


Αισθητήρας εστίασης

Αισθητήρας Exmor R CMOS


Σημείο εστίασης

Full-frame 35 mm: 693 σημεία (αυτόματη εστίαση με εντοπισμό φάσης) λειτουργία APS-C με φακό FF: 693 σημεία (αυτόματη εστίαση με εντοπισμό φάσης) με φακό APS-C: 567 σημεία (αυτόματη εστίαση με εντοπισμό φάσης) / 25 σημεία (αυτόματη εστίαση με εντοπισμό αντίθεσης)


Εύρος ευαισθησίας εστίασης

EV-4 έως EV20 (ισοδυναμία με ISO100, με προσαρτημένο φακό F2,0)


Λειτουργία εστίασης

AF-A (Αυτόματη AF), AF-S (Αυτόματη εστίαση μίας λήψης), AF-C (Συνεχής αυτόματη εστίαση) DMF (Άμεση μη αυτόματη εστίαση), Χειροκίνητη εστίαση


Περιοχή εστίασης

Ευρεία / Ζώνη / Σταθερό Κέντρο / Σημείο / Επέκταση σημείου / Παρακολούθηση


ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΕΣΤΙΑΣΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ / ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΘΕΜΑΤΟΣ AF

Άνθρωπος (Επιλογή δεξιού/αριστερού ματιού) / Ζώο (Επιλογή δεξιού/αριστερού ματιού) / Πουλί / Έντομο / Αυτοκίνητο・Τρένο / Αεροπλάνο


Άλλα χαρακτηριστικά

Έλεγχος πρόβλεψης, Κλείδωμα εστίασης, Αισθητήρας παρακολούθησης αυτόματης εστίασης (Φωτογραφία), Ευαισθησία αλλαγής θέματος AF (Ταινία), Ταχύτητα μετάβασης AF (Ταινία), Εναλλαγή περιοχής αυτόματης εστίασης Κ/Ο, Εγγραφή περιοχής αυτόματης εστίασης, Κύκλος σημείου εστίασης, Χάρτης εστίασης (Ταινία), AF Assist (Ταινία)


AF Illuminator

Ναι (με ενσωματωμένη λυχνία τύπου LED)


Εύρος φωτισμού αυτόματης εστίασης

Περίπου 0,3 m - περίπου 3,0 m (με προσαρτημένο φακό OSS FE 28-70 mm F3,5-5,6)


Έκθεση


Τύπος μέτρησης

Μέτρηση αξιολόγησης 1200 ζωνών


Αισθητήρας μέτρησης

Αισθητήρας Exmor R CMOS


Ευαισθησία μέτρησης

EV-3 έως EV20 (ισοδυναμία με ISO100, με προσαρτημένο φακό F2.0)


Λειτουργία μέτρησης

Πολλαπλών τμημάτων, Κεντροβαρής, Σημείου (Τυπική/Μεγάλη), Μέσος όρος πλήρους οθόνης, Λειτουργία Highlight


Αντιστάθμιση έκθεσης

+/- 5,0 EV (επιλογή από 1/3 βήματα EV και 1/2 βήματα EV)


Οριοθέτηση έκθεσης (bracketing)

Οριοθέτηση: Συνεχής, Οριοθέτηση: Μονή, επιλογή καρέ 2/3/5/7/9. (Φυσικό φως, Φλας)


Κλείδωμα AE

Κλείδωμα με το πάτημα του πλήκτρου κλείστρου μέχρι το μέσον της διαδρομής του. Διατίθεται με κουμπί κλειδώματος ΑΕ. (Ενεργοποίηση/Απενεργοποίηση/Αυτόματο)


Λειτουργίες έκθεσης

AUTO (iAuto), Προγραμματισμένη αυτόματη έκθεση (P), Προτεραιότητα διαφράγματος (A), Προτεραιότητα ταχύτητας κλείστρου (S), Μη αυτόματο (M), Ταινία [Προγραμματισμένη αυτόματη έκθεση (P) / Προτεραιότητα διαφράγματος (A) / Προτεραιότητα ταχύτητας κλείστρου (S) / Μη αυτόματο (M)] / Λειτουργία ευέλικτης επέκτασης). Αργή & γρήγορη κίνηση [Προγράμματα AE (P) / Προτεραιότητα διαφράγματος (A) / Προτεραιότητα κλείστρου-ταχύτητας (S) / Μη αυτόματο (M) / Λειτουργία ευέλικτης επέκτασης)


Ευαισθησία ISO (Προτεινόμενος δείκτης έκθεσης)

Στατικές εικόνες: ISO 100--32000 (οι τιμές ISO από ISO 50 έως ISO 102400 μπορούν να οριστούν ως επέκταση του εύρους ISO), AUTO (ISO 100--12800, επιλέξιμο κατώτερο και ανώτερο όριο), Ταινίες: Ισοδύναμη με ISO 100-32000, AUTO (ISO 100-12800, επιλέξιμο ανώτερο και κατώτερο όριο)


Λήψη χωρίς τρεμόπαιγμα.

Ναι


Επιλογή σκηνής

-


Εικονοσκόπιο


Τύπος εικονοσκοπίου

Ηλεκτρονικό εικονοσκόπιο (Quad-XGA OLED) 1,6 cm (τύπου 0,64)


Αριθμός κουκκίδων

9.437.184 κουκκίδες


Κάλυψη πεδίου

100%


Μεγέθυνση

Περίπου 0,90x (με φακό 50 mm στο άπειρο, -1m-1)


Ρύθμιση διόπτρας

-4,0 έως +3,0 m-1


Σημείο ματιού

Περίπου 25 mm από τον προσοφθάλμιο φακό, 21 mm από το πλαίσιο του προσοφθάλμιου φακού στο -1 m-1 (πρότυπο CIPA)


ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΘΟΝΗΣ

Ιστόγραμμα, Οθόνη προσαρμογής εικόνας σε πραγματικό χρόνο, Ψηφιακός μετρητής επιπέδου, Γραμμή πλέγματος, Έλεγχος εστίασης, Peaking στη μεγέθυνση εστίασης, Ζέβρα, Δείκτης ταινιών, Τονισμός οθόνης κατά την εγγραφή


Επιλογή ρυθμού καρέ

Λειτουργία NTSC: STD 60 fps / Υψηλό 120 fps, λειτουργία PAL: STD 50 fps/ Υψηλό 100 fps


Οθόνη LCD


Τύπος οθόνης

8,0 cm (τύπου 3,2) τύπος TFT


Αριθμός κουκκίδων

2 095 104 κουκίδες


Πάνελ αφής

Ναι


Έλεγχος φωτεινότητας

Χειροκίνητη (5 βήματα μεταξύ -2 και +2), Λειτουργία Sunny Weather


Ρυθμιζόμενη γωνία

Γωνίες ανοίγματος (περίπου): Επάνω 98°, κάτω 40°, πλαϊνή όψη 180°, περιστροφή 270°


Μεγέθυνση εστίασης

Ναι, μεγέθυνση εστίασης (full-frame 35 mm: 4,7x / 9,3x, APS-C: 3,1x / 6,1x)


Άλλα Χαρακτηριστικά


PlayMemories Camera Apps™

-


Τεχνολογία ζουμ ευκρινούς εικόνας

Στατικές εικόνες: Περίπου 2x, Ταινίες: Περίπου 1,5x (4K / 8K), περίπου 2x (HD)


Ψηφιακό ζουμ

Έξυπνο ζουμ (στατικές εικόνες): Full-frame 35 mm: M: περίπου 1,5x, S: περίπου 2x / APS-C: S: περίπου 1,3x, ψηφιακό ζουμ (στατικές εικόνες): Full-frame 35 mm: L: περίπου 4x, M: περίπου 6,1x, S: περίπου 8x, APS-C: M: περίπου 4x, S: περίπου 5,3x, ψηφιακό ζουμ (ταινίες): Full-frame 35 mm: περίπου 4x, APS-C: περίπου 4x


Ανίχνευση προσώπου

Λειτουργίες: Προτεραιότητα προσώπου/ματιού στην αυτόματη εστίαση, Προτεραιότητα προσώπου σε λειτουργία πολλαπλής μέτρησης, Εγγρ. Προτεραιότητα προσώπων


Αυτόματος χρονοδιακόπτης αυτοπροσωπογραφίας

-


Κλείστρο 


Τύπος

ηλεκτρονικά ελεγχόμενος τύπος, κατακόρυφου-εγκάρσιου εστιακού επιπέδου


Τύπος κλείστρου

Μηχανικό κλείστρο / Ηλεκτρονικό κλείστρο


Ταχύτητα κλείστρου

Φωτογραφία: 1/8000 έως 30 s, Λυχνία, Ταινίες (λειτουργία NTSC): 1/8000 έως 1/4 (βήματα 1/3) έως και 1/60 στη λειτουργία AUTO (έως και 1/30 στη λειτουργία αυτόματου αργού κλείστρου), ταινίες (λειτουργία PAL): 1/8000 έως 1/4 (βήματα 1/3), έως και 1/50 στη λειτουργία AUTO (έως και 1/25 στη λειτουργία αυτόματου αργού κλείστρου)


Συγχρονισμός φλας Ταχύτητα

1/250 s (full frame 35 mm), 1/320 s (APS-C)


Εμπρόσθια ηλεκτρονική κουρτίνα κλείστρου

Ναι (ON/OFF)


Αθόρυβη λήψη

Ναι (ON/OFF)


Σταθεροποίηση Εικόνας


Τύπος

Μηχανισμός αλλαγής αισθητήρα εικόνας με αντιστάθμιση σε 5 άξονες (Η αντιστάθμιση εξαρτάται από τις προδιαγραφές του φακού)


Εφέ αντιστάθμισης

8,0 στοπ (βάσει προτύπου CIPA. Μόνο αστάθεια κλίσης/εκτροπής. Με τοποθετημένο τον φακό FE 50mm F1.2 GM. Απενεργοποιημένη μείωση θορύβου παρατεταμένης έκθεσης.)


Έλεγχος Φλας


Χειρισμός

Προ-μέτρηση φλας TTL


Αντιστάθμιση φλας

+/-3,0 EV (εναλλαγή μεταξύ βημάτων 1/3 και 1/2 EV)


Λειτουργίες φλας

Χωρίς φλας, Αυτόματο φλας, Φλας συμπλήρωσης, Αργός συγχρονισμός, Συγχρονισμός οπίσθιου φλας, Μείωση του φαινομένου κόκκινων ματιών (επιλογή από ενεργό/ανενεργό), Ασύρματο, Συγχρονισμός υψηλής ταχύτητας


Χρόνος ανακύκλωσης

-


Συμβατότητα με εξωτερικό φλας

Φλας συστήματος Sony α συμβατό με την υποδοχή πολλαπλών συνδέσεων. Συμβατότητα του φλας με την υποδοχή αξεσουάρ με αυτόματο κλείδωμα με σύνδεση του προσαρμογέα υποδοχής


Κλείδωμα επιπέδου έκθεσης φλας

Ναι


Ασύρματος χειρισμός

Ναι (Σήμα φωτός: Διατίθεται με Φλας συμπλήρωσης, Αργό συγχρονισμό, Συγχρονισμό υψηλής ταχύτητας / Ασύρματο σήμα: Διατίθεται με Φλας συμπλήρωσης, Συγχρονισμό οπίσθιου φλας, Αργό συγχρονισμό, Συγχρονισμό υψηλής ταχύτητας)


Μονάδα Δίσκου


Λειτουργίες μονάδας δίσκου

Μεμονωμένη λήψη, Συνεχής λήψη (επιλογή από Εξαιρετικά υψηλό/Υψηλό/Μεσαίο/Χαμηλό), Αυτόματος χρονοδιακόπτης, Αυτόματος χρονοδιακόπτης (συνεχής), Οριοθέτηση: Μεμονωμένη, Οριοθέτηση: Συνεχής, Οριοθέτηση εστίασης, Οριοθέτηση ισορροπίας λευκού, Οριοθέτηση DRO


Ταχύτητα συνεχούς λήψης (περίπου μέγ.)

Συνεχής λήψη: Hi+: 10 fps, Υψηλό: 8 fps, Μεσαίο: 6 fps, Χαμηλό: 3 fps


Αρ. καρέ με δυνατότητα εγγραφής (κατά προσέγγιση)

JPEG Extra fine L: πάνω από 1.000 καρέ, JPEG Fine L: πάνω από 1.000 καρέ, JPEG Standard L: πάνω από 1000 καρέ, RAW: 583 καρέ, RAW & JPEG: 184 καρέ, RAW (συμπιεσμένο χωρίς απώλειες): 547 καρέ, RAW (συμπιεσμένο χωρίς απώλειες) & JPEG: 159 καρέ, RAW (ασυμπίεστα): 135 καρέ, RAW (Ασυμπίεστο) & JPEG: 88 καρέ


Αυτόματος χρονοδιακόπτης

Καθυστέρηση 10 δευτ. / Καθυστέρηση 5 δευτ. / Καθυστέρηση 2 δευτ. / Συνεχής αυτόματος χρονοδιακόπτης / Αυτόματος χρονοδιακόπτης οριοθέτησης έκθεσης / Αυτόματος χρονοδιακόπτης (ταινία)


Πολλαπλές λήψεις με μετατόπιση pixel

Ναι (4 λήψεις / 16 λήψεις )


ΑναπαραγωγήΛήψη φωτογραφιών

Ναι


Λειτουργίες

Μεμονωμένη (με ή χωρίς πληροφορίες λήψης, Ιστόγραμμα Y RGB και προειδοποίηση φωτεινών σημείων/σκιών), Προβολή ευρετηρίου, Λειτουργία μεγεθυμένης προβολής (L: 18,6x, M: 12,2x, S: 9,3x), Αυτόματη εξέταση, Προσανατολισμός εικόνας, Επιλογή φακέλου (Ημερομηνία/Φωτογραφίες/Ταινία), Προστασία, Αξιολόγηση, Εμφάνιση ομάδας, Δείκτης λήψης (Ταινία), Διαχωριστικό καρέ, περικοπή


Προσβασιμότητα


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΟΘΟΝΗΣ

-


Διασύνδεση


Διασύνδεση με υπολογιστή

Μαζική αποθήκευση / MTP


Υποδοχή multi / micro USB

Ναι


Υποδοχή πολλαπλών συνδέσεων

Ναι [Συμβατότητα με SuperSpeed USB 10 Gbps (USB 3.2)]


Bluetooth®

Ναι [τυπική έκδοση Bluetooth® 5.0 (Εύρος ζώνης 2,4 GHz)]


Υποδοχή πολλαπλών συνδέσεων

Ναι (με ψηφιακή διασύνδεση ήχου)


ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ WLAN(ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΟ)

Ναι (Συμβατότητα με Wi-Fi, IEEE 802.11a/b/g/n/ac (Ζώνη 2,4 GHz / Ζώνη 5 GHz))


Τερματικό μικρόφωνου

Ναι (μικρό στερεοφωνικό βύσμα 3,5 mm)


Υποδοχή Sync

Ναι


Τερματικό ακουστικών

Ναι (μικρό στερεοφωνικό βύσμα 3,5 mm)


Υποδοχή κατακόρυφης λαβής

Ναι


Τερματικό LAN

-


ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ

Λειτουργία μεταφοράς μέσω FTP [Ενσύρματη LAN(USB-LAN), Tethering μέσω USB, Wi-Fi], Προβολή σε Smartphone, Τηλεχειρισμός μέσω Smartphone, PC Remote, BRAVIA Sync (χειριστήριο για HDMI), PhotoTV HD


Ήχος

Μικρόφωνο

Ενσωματωμένο στερεοφωνικό


Ηχείο

Ενσωματωμένο, μονοφωνικό


Εκτύπωση


Συμβατά πρότυπα

Exif Print, Print Image Matching III


Προσαρμοσμένη Λειτουργία


Τύπος κάμερας

Προσαρμοσμένες ρυθμίσεις πλήκτρων, Προγραμματιζόμενη ρύθμιση (Σώμα: 9 προεπιλογές / Κάρτα μνήμης: 12 προεπιλογές), Ρυθμίσεις My Dial, My Menu, Καταχώριση προσαρμοσμένης ρύθμισης λήψης


Αντιστάθμιση Φακού


Ρύθμιση

Περιφερειακή σκίαση, Χρωματική απόκλιση, Παραμόρφωση, Αλλαγή εστίασης (Ταινία)


Ισχύς


Παρεχόμενη μπαταρία

Μία επαναφορτιζόμενη μπαταρία NP-FZ100


Διάρκεια μπαταρίας (στατικές εικόνες)

Περίπου 440 φωτογραφίες (Viewfinder) / Περίπου 530 φωτογραφίες (οθόνη LCD) (πρότυπο CIPA)


Διάρκεια μπαταρίας (ταινία, πραγματική εγγραφή)

Περίπου 90 λεπτά (Εικονοσκόπιο) / Περίπου 100 λεπτά (Οθόνη LCD) (Πρότυπο CIPA)


Διάρκεια μπαταρίας (ταινία, συνεχής εγγραφή)

Περίπου 145 λεπτά (Εικονοσκόπιο) / Περίπου 150 λεπτά (Οθόνη LCD), (Πρότυπο CIPA)


Φόρτιση εσωτερικής μπαταρίας

Ναι (Διατίθεται με ακροδέκτη USB Type-C. Συμβατότητα με USB Power Delivery)


Κατανάλωση ρεύματος με το Εικονοσκόπιο

Στατικές εικόνες: Περίπου 4,5 W (με προσαρτημένο φακό FE 28-70 mm F3,5-5,6 OSS), Ταινίες: Περίπου 6,8 W (με προσαρτημένο φακό FE 28-70 mm F3,5-5,6 OSS)


Κατανάλωση ρεύματος με οθόνη LCD

Στατικές εικόνες: Περίπου 3,7 W (με προσαρτημένο φακό FE 28-70 mm F3,5-5,6 OSS), Ταινίες: Περίπου 6,6 W (με προσαρτημένο φακό FE 28-70 mm F3,5-5,6 OSS)


Τροφοδοσία ρεύματος μέσω USB

Ναι (Διατίθεται με ακροδέκτη USB Type-C. Συμβατότητα με USB Power Delivery)


Άλλα


Θερμοκρασία λειτουργίας

0 - 40 ℃ / 32 - 104 °F


Μέγεθος


Βάρος (μαζί με την μπαταρία και την κάρτα μνήμης)

Περίπου 723 g (περίπου 1 lb 9,6 oz)


Διαστάσεις (Π x Υ x Β)

Περίπου 131,3 mm x 96,9 mm x 82,4 mm, Περίπου 131,3 mm x 96,9 mm x 72,3 mm (ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΒΗ ΕΩΣ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ) (Περίπου 5 1/4 x 3 7/8 x 3 1/4 ίντσες, περίπου 5 1/4 x 3 7/8 x 2 7/8 ίντσες (ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΒΗ ΕΩΣ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ))

Brand :
Sony
Megapixels :
61,0MP
MIC Input :
NAI
Wi-fi :
ΝΑΙ
Αισθητήρας :
Full Frame (35,6 x 23,8 mm)
Βίντεο :
4K
Εικονοσκόπιο :
ΝΑΙ
Χρώμα :
black
MPN / ISBN:
ILCE7RM5B.CEC
Διαθεσιμότητα:
Σε απόθεμα
Κατασκευαστής / Μάρκα:
Sony
Main features
EAN code:
4548736145603
Διαστασιοποίηση
Βάρος :
723 g (περίπου 1 lb 9,6 oz)
Διαστάσεις (Π x Υ x Β) :
131,3 mm x 96,9 mm x 82,4 mm
4548736145603
5.020,00 
4.468,00 
Κερδίζετε: 552,00 €
Διαθέσιμο για παράδοση
Άμεσα διαθέσιμο για παραλαβή από κατάστημα
Δες τα καταστήματα
+
Αγορά με 1-κλικ
Με πιστωτική κάρτα από 130,32 € / μήνα σε 36 δόσεις
Αριθμός δόσεων ποσό/μήνα
2 Άτοκες 2234 €
3 Άτοκες 1489.33 €
4 Άτοκες 1117 €
5 Άτοκες 893.6 €
6 Άτοκες 744.67 €
7 Άτοκες 638.29 €
8 Άτοκες 558.5 €
9 Άτοκες 496.44 €
10 Άτοκες 446.8 €
11 Άτοκες 406.18 €
12 Άτοκες 372.33 €
13 Άτοκες 343.69 €
14 Άτοκες 319.14 €
15 Άτοκες 297.87 €
16 Άτοκες 279.25 €
17 Άτοκες 262.82 €
18 Άτοκες 248.22 €
19 Άτοκες 235.16 €
20 Άτοκες 223.4 €
21 Άτοκες 212.76 €
22 Άτοκες 203.09 €
23 Άτοκες 194.26 €
24 Άτοκες 186.17 €
25 Έντοκες 187.66 €
26 Έντοκες 180.44 €
27 Έντοκες 173.76 €
28 Έντοκες 167.55 €
29 Έντοκες 161.77 €
30 Έντοκες 156.38 €
31 Έντοκες 151.34 €
32 Έντοκες 146.61 €
33 Έντοκες 142.16 €
34 Έντοκες 137.98 €
35 Έντοκες 134.04 €
36 Έντοκες 130.32 €
Υπηρεσίες Sony Center
+3 έτη επέκταση εργοστασιακής εγγύησης Sony


Δείτε επίσης
  • Κορυφαία σε πωλήσεις
  • Νέα προϊόντα